Avtackningen hölls på ett lokalt matställe i Tierp. Ganska omgående bildades en lång med människor som ville tacka och hålla tal för och om Bengt-Olov Eriksson.

Huvudrollsinnehavaren själv var både nöjd och glad.

– Jag känner en stor tacksamhet över att så många kommit hit i dag. Det värmer extra mycket att mitt gamla fackförbund Byggnads är här. Det var där jag fick min politiska skolning en gång i tiden, säger Bengt Olov Eriksson.

Artikelbild

| Utskottssekreteraren Susanne Ivarsson (i gult) från Tierps kommun uppvaktade Bengt-Olov Eriksson på fredagen.

Region Uppsala, landshövdingen, företag och flera grannkommuner fanns på plats med representanter till mottagningen. Bland annat fanns Östhammars kommuns centerpartistiska kommunalråd Jacob Spangenberg på plats.

– Bengt-Olov har haft en viktig roll i att det alltid varit en bra samverkan samt att vi kommit fram till lösningar mellan de åtta kommunerna i länet i olika regionala frågor, förklarar Jacob Spangenberg.

Camilla Werme var på plats och överlämnade en gåva från föreningen företagare i Tierp.

– Vi har haft ett bra samarbete och jag tycker Bengt-Olov lyssnat på oss företagare och förstått vilka behov vi har för att våra verksamheter ska fungera, förklarade Camilla Werme.

Artikelbild

| Kön var lång med alla som ville uppvakta och tacka Bengt-Olov Eriksson.

Flera konstaterade att Bengt-Olov Erikssons många år i politiken nästan gjort honom till ett uppslagsverk som kunde bra perspektiv på många politiska frågor.

– Vi har haft många bra diskussioner som Bengt-Olov gett ett bra djup tack vare så långa erfarenhet och kunskap om vad som hänt i kommunen, menar Henrik Jokijärvi, kommunens miljöchef.