Det socialdemokratiska kommunalrådet Marie Larsson bekräftar att ett ägarbyte är klart, men vem den nya ägaren blir kommer det att informeras om i särskild ordning.

– Det kommer att bli en presskonferens i närtid där den nya ägaren till Dragon Gate presenteras, säger hon.

Kan du säga något om i vilken bransch den nya ägaren är verksam?

Artikelbild

| Marie Larsson förklarade i en valdebatt att hon tror att den nya ägaren kommer att lyfta fram Dragon Gate på ett sådant sätt att anläggningen blir porten till Älvkarleby kommun.

– Det är en fråga som kommer att klarna vid samma tillfälle, säger Marie Larsson.

Enligt Arbetarbladet är det Olle Larssons bolag Sisyfosgruppen som tar över verksamheten. Olle Larsson vill inte bekräfta uppgiften när UNT når honom på måndagskvällen men medger att han arbetar med ärendet:

– Vi har visat intresse och tycker att det är ett spännande projekt, säger han.

Sisyfosgruppen arbetar bland annat med att renovera och bygga om äldre fastigheter. De äger i dag bland annat Venngarns slott utanför Sigtuna och köpte i början av året Kaggeholms slott på Ekerö av Pingströrelsen.

Artikelbild

| Dragon Gate består av flera olika delar som hotell, resstaurang, affärer och museum.

Marie Larsson förklarade i en valdebatt i Älvkarleby nyligen att hon tror att den nya ägaren kommer att lyfta fram Dragon Gate på ett sådant sätt att anläggningen blir porten till Älvkarleby kommun.

Kommunen har även bjudit in till en näringslivsträff nästa vecka där den nya ägaren ska presentera sig själv och planerna för den Kinainspirerade hotell- och restauranganläggningen som i dag inte används till någon verksamhet.

Artikelbild

| Marie Larsson är kommunalråd i Älvkarleby kommun.

Fastighetsmäklaren Lars Westin är den som arbetar med försäljningen av Dragon Gate på uppdrag av den nuvarande ägaren Jingchun Li. Han konstaterar att det har varit en lång försäljningsprocess där det till en början varit flera olika tänkbara köpare inblandade.

När tidningen pratar med Lars Westin under måndagen är han förtegen och vill inte kommentera eventuella detaljer i en affärsuppgörelse. Tidigare har han förklarat att det har funnits bud som legat i intervallet 0 till 100 miljoner kronor.

– Vi har hållit på i ett och ett halvt år, och det kan säkerligen tyckas vara en lång tid, men vi är nöjda med processen och att vi nått dit vi har gjort i dagsläget, säger Lars Westin.