Bil rammade utemöbler och kraschade fönster

Glassplitter och ett stort trasigt fönster. Spåren är flera efter söndagskvällens incident då en personbil rammade uteserveringen vid restaurangen Tierpsporten.

Glassplitter och ett stort trasigt fönster. Spåren är flera efter söndagskvällens händelse då en personbil rammade fönster och uteservering vid restaurang Tierpsporten.

Glassplitter och ett stort trasigt fönster. Spåren är flera efter söndagskvällens händelse då en personbil rammade fönster och uteservering vid restaurang Tierpsporten.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierps kommun2019-11-25 09:18

– När jag fick telefonsamtalet från räddningstjänsten på söndagskvällen blev jag chockad. Då fick jag känslan att en stor lastbil kört rakt in restaurangen och demolerat det mesta, säger restaurangägaren Jelena Zivkovic.

När hon kom fram till restaurangen blev hon lite lugnare.

– Men det var en rejäl smäll och bilen hade rammat ett räcke och en mängd med utomhusmöbler innan den krossat en stor ruta till restaurangen, fortsätter Jelena Zivkovic.

På måndagen syns fortfarande spåren efter olyckan. På platsen är det fullt med glas på marken och en stor träplatta har placerats där det normalt sitter ett stort fönster.

– Fastighetsägaren var här i natt och åtgärdade skadorna, säger Jelena Zivkovic.

Enligt Jelena  Zivkovic ska verksamheten kunna rulla på som vanligt under måndagen.

– Vi har kontrollerat ledningar och sådant och inget ska vara skadat som påverkar restaurangverksamheten.

Enligt polisen ska fyra yngre personer ha suttit i den bil som orsakat olyckan vid Tierpsporten, som ligger vid E4:an i de västra delarna av Tierps tätort. 

Föraren ska ha varit en 18-årig kvinna utan giltigt körkort.

– Det här är en ganska ovanlig typ av händelse. Föraren är misstänkt för olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik, säger Tobias Ahlén Svalbro, presstalesperson på RLC i region Mitt.

Finns det några uppgifter på att föraren skulle ha varit drogpåverkad eller så?

– Vi har inga sådana indikationer i dagsläget, säger Tobias Ahlén Svalbro.

Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!