Det första men ser när man stiger in genom den glasade entrén i badhuset är att barn- och undervisningsbassängen samt stora delar av delar av golvet lagts med vitt kakel.
Arkitekturen är ljus och luftig och mellan den stora bassängen och den mindre barn- och undervisningsbassängen har en kakelvägg rests. Kakelväggen ska prydas av en kakelbild gjord av keramikern Kerstin Strömberg från Stockholm: Två sälar simmar mot varandra, flankerade av två fiskstim. Arkitekten Gösta Kilgren har ritat in muren bland annat i förebyggande syfte så att inte små barn kan ta sig direkt från barnbassängen till den stora bassängen.
– Jag uppskattar att cirka 30 procent av allt kakel och klinkers lagts. I den stora bassängen läggs däremot inte kakel, där lägger vi en speciell platsduk. Vi putsar för närvarande också alla väggar och allt murat tegel, av det har vi gjort cirka 70 procent färdigt, säger Tommy Richardt, platschef för generalentreprenören Byggtec.

Kristoffer Olsson är en av hantverkarna. Han har varit med vid flera andra stora badhusbyggen och är en riktig snitsare på att lägga kakel och klinkers i en sådan här miljö.
– Det är komplicerat att lägga kaklet i Aspenbadet, vi måste ta hänsyn till många rundade hörn och vinklar. Men fint blir det, säger han.
Jobbet med att lägga kaklet beräknas vara klart i slutet av mars. När UNT besökte byggarbetsplatsen under torsdagen kom den firma som ska installera vattenreningen på plats. Reningsanläggningen för vattnet är mycket omfattande. Filter, pumpar och kloreringsutrustning ska komma på plats. Vattenreningen ska vara färdig i mitten av maj.
Om någon vecka undertaken målas och då kan de gigantiska byggställningarna vid den stora bassängen tas bort. Jobb med ventilation, el och vattenrör pågår ständigt.
I vår får fasaderna röd panel med en ljusare puts. I månadsskiftet maj/juni ska utvändiga markarbeten och hela baletten vara färdigt tills badhuset kan öppnas i mitten av juni.
Badhuset i Tierp började byggas i mars 2010. Det färdiga badhuset får förutom simbassänger också bastu, omklädningsrum samt en kafeteria.