Clara & Klara är kompisar och sjunger tillsammans på Kulturskolan i Tierp och i Tierps pastorats ungdomskör.

På Allsång i Tierp, den åttonde upplagan som för första gången arrangeras på Borggården i Lövstabruk, gör de var sitt soloframträdande. Klara inleder första set med en solosång och Clara slår an tonen för det andra setet.

De har aldrig tidigare uppträtt i ett så stort sammanhang. När arrangörerna Johan J:son Ljung och Martin Lindberg börjar tala om hur många personer Borggården rymmer, tittar Klara & Clara något förskräckt på varandra. Men så slappnar de av igen.

– Oj, vi har inte tänkt så mycket på hur stor publiken blir. Det känns både spännande och roligt och det är en bra möjlighet att få sjunga inför en större publik än vi annars gör, säger tjejerna i munnen på varandra.

Johan J:son Ljung och Martin Lindberg har alltid ett lokalt inslag med i allsången. Att det blev Clara & Klara i år är att de känner tjejerna. Martin är musiklärare på Kulturskolan och Johan arbetar med barn och ungdomar i Svenska kyrkan i Tierp. Clara & Klara är med i båda dessa verksamheter.

– Det är lite skoj att Clara Wesslén de två senaste åren sålt allsångshäften åt oss på allsången, i år tar hon klivet upp på scenen, säger Johan.

Klara har suttit i publiken på alla upplagor av Allsång i Tierp och hon minns att hon vid ett tillfälle, år 2011, tänkte "jag vill också sjunga på scenen".

Den artist som ligger Klara varmt om hjärtat är Håkan Hellström. Men på allsången lutar hon åt att tolka Chasing Pavements, en sång av den brittiska sångerskan Adele.

Clara tror att hon ger sig på den rockiga balladen Sign of the Times, men man vet aldrig, de båda tjejerna kanske ändrar sig.