Sedan några dagar hänger Marc Rayners konst uppe. Den konst han ställer ut är en blandning av skulpturer och måleri. Många av konstverken är abstrakta och man måste ta hjälp av fantasin när man ska tolka dem och vad de föreställer.

– Man skulle kunna beskriva Marc Rayner som en neoexpressionist som gärna arbetar med olika typer av material i sina konstverk, förklarar Louise Magnusson, kultursekreterare i Tierps kommun.

Utställningen på biblioteket har namnet "Mad World" och berör en mängd olika teman som barns säkerhet, reklamsamhället, den akuta vattenbristen i Jemen samt att byta hårfärg.

Marc Rayners konstverk kan dels beskådas på biblioteket fram till den sista februari. Därefter finns det möjlighet att titta på hans konst i samband med årets upplaga av det stora evenemanget "Konst på väg" som går av stapeln under påskhelgen. Marc Rayner kommer att ställa ut tillsammans med Leif Jakobsson i dennes studio Artlab i Knypplan utanför Örbyhus.

Enligt Louise Magnusson blir det ett femtiotal utställare i samband med "Konst på väg" i år på en mängd olika platser i kommunen. Förutom Tierps kommun så genomförs liknande konstevenemang i bland annat Östhammar, Enköping, Heby och Uppsala.

Ombyggnaden av utställningslokalen ingår som en del i det stora arbete som nu görs av kulturhuset Möbeln. När allaarbeten är klara under 2020 ska det cirka 2 000 kvadratmeter stora kulturhuset innehålla bland annat både nya och upprustade lokaler för bibliotek, kulturskola, utställningsrum, fritidsgård, mässhall och boulebana.