15 år och hundratals miljoner kronor senare letar miljardären Jongchun Li fortfarande efter en köpare av anläggningen hotell- och restaurang komplexet Dragon Gate, vid E 4 söder om Älvkarleby. I januari rapporterade UNT att en slutgiltig affärsuppgörelse var nära med ett svenskt företag, nu, snart ett halvt år senare, ligger annonsen om försäljning fortfarande uppe.

Varför affären inte blev av i januari kan Lars Westin, ansvarig mäklare för Dragon Gate, inte svara på. Enligt honom har affärskomplexet fortsatt legat ute till försäljning under året.

– Jag önskar att jag inte behövde vara en kryptisk mäklare, men jag har samtidigt en plikt mot alla inblandade parter att vara restriktiv tills allt är klart, säger Lars Westin.

Är ni närmare en försäljning i dag än vad ni var i januari?

– Absolut, det är vi. Vi har haft flera aktörer som har visat intresse, samt en huvudaktör som fortfarande är kvar i processen, säger Lars Westin och tillägger:

– Jag ser fram emot att få komma med beskedet när allt är färdigt. Nytt blod behövs och förhoppningsvis kommer Dragon Gate bli en rolig och spännande mötesplats.