– Det känns otroligt bra att vi äntligen kunnat göra klart med Nordman, säger Martin Lindberg som arrangerar Allsång i Tierp tillsammans med Johan J:son Ljung.

Nordman med frontfigurerna Håkan Hemlin och Mats Wester kan beskrivas som ett band som blandar folkmusik med rockmusik och där inslaget av Westers nyckelharpa många gånger är påtagligt. Bandet har sedan man slog igenom 1994 producerat populära låtar som "Förlist", "Vandraren" och "Be mig".

– Ett kultband som verkligen har ett eget sound, menar Martin Lindberg.

Även de båda lokala solisterna Klara Wesslén och Klara Larsson kommer att få möjligheten att vara med under allsången.

– Det här är två unga och talangfulla tjejer som går på Kulturskolan i Tierp och som funnits med i olika lokala musikaliska sammanhang de senaste åren där de gjort mycket bra ifrån sig, berättar Martin Lindberg.

Enligt Martin Lindberg så är artistlistan till Allsång i Tierp nu helt klar. Förutom Nordman, Klara Wesslén och Klara Larsson så kommer den svenska musikikonen Lasse Berghagen, Chris Kläfford och Jessica Andersson till evenemanget.

Årets upplaga av allsången är den sjunde i ordningen och hålls vid herrgården i Lövstabruk den 21 juli. De tidigare allsångerna harhållit till på Tierps Arena och i bergtäkten i Griggebo.