Bara några dagar före julafton skrev hon smålyriskt i sin fiskeblogg om den ovanligt härliga känslan att fortfarande kunna fiska från båt. En bit in på det nya året är fiskekänslan på den islagda Marmafjärden inte riktigt densamma. Det medger även en nörd.
– Isfisket är inte riktigt min grej. Jag är mer en båtmänniska, säger hon.
Samtidigt betonar hon isfiskets sociala dimension, med god kamratkontakt mellan alla som rör sig bland hålen. Och även på isen har hon full koll på alla borrhål med spön. Hon hojtar och springer i väg så fort vippan skvallrar om napp. Det händer visserligen inte så ofta en vacker men trög isfiskedag, men tillräckligt för att kunna visa upp en nyfångad gädda bland annat.

Annars är det gös som gäller. Närmast en självklarhet för en tv-kändis som fått smeknamnet Gösdrottningen. Det är så hon presenterar sig själv i sin fiskeblogg och det var som ”Gösdrottningen” hon brädade medföljande manliga fiskekamrater i ett avsnitt av tv-serien Fiske – lite djupare tidigare i vinter.
Hur smeknamnet uppstod vet hon inte själv.
– Men det är roligt och passar bra.  Jag älskar gösfisket. Både bottenmete och det mer explosiva actionfisket vertikaljigg. Jag började för nio år sedan och fick en på 8,3 kilo. Sedan var jag fast.
– Det är många som inte får en sådan gös även om de fiskat i många, många år, säger ”Gösdrottningen” inte utan stolthet.

Cecilia Grönberg säger själv att hon inte kan ge någon förklaring till varför det går så bra. Men hon är nog sanningen på spåret när hon berättar sin fiskehistoria.
– Jag är född och uppvuxen i Marma, så fisket var en självklarhet. Och jag tyckte att grabbarna gjorde roligare saker än tjejerna.
Första egna fiskebåten fick hon som 10-åring och fisket tog fart. Efter flera års satsning på musik och verksamhet på bortaplan har hon återvänt hem och nu tar fisket över mer och mer. Så till den grad att det till och med involverar hennes föräldrar, som bor kvar i ett hus intill Marmafjärden.
De har skaffat ett hus till, med sängplatser för fiskegäster, så Cecilia Grönberg kan lägga titeln vandrarhemsföreståndare till listan som rymmer guide, fiskare och fiskebloggare.

Hon är också första kvinna i fisketeamet Catch with care och förespråkar catch and release, det vill säga att fiska, snabbt dokumentera fångsten och lika snabbt släppa fisken åter i vattnet.
– Det är viktigt att vårda bestånden för ett hållbart fiske, säger hon.
Även en gösdrottning har utmaningar kvar att möta och en hel del ogjort fiske.
– Jag är nyfiken på laxfiske. De är ju så starka, säger hon om den särskilda konstarten.
– Däremot skulle jag aldrig betala tiotusentals kronor för att åka i väg och fånga nilaborre. Det är det inte värt när jag har så underbart fiske hemma.
Och så var det historien om musik som bete.
– Jag hade spelat in mig själv med fiol på Iphonen. Jag startade musiken, la telefonen på båttoften och då högg en gös direkt. Så fiskarna gillar fiolmusik.