Det var i samband med att en båtägare skulle kolla till sin båt i hamnen som denne upptäckte att någon dragit upp två andra motorbåtar ur vattnet och monterat bort båtmotorerna och annan värdefull utrustning.

Hos polisen i Tierp är man medveten om problemet med båttjuvar längs med Hållnäskusten och enligt kommunpolisen Kjell-Åke Ederyd har man fått in flera anmälningar om stölder av bland annat båtmotorer.

– Nattens stölder kände jag inte till, men vi har tidigare i sommar fått in anmälningar som rör båtstölder uppe i Fågelsundet som vi arbetar med nu, förklarar Kjell-Åke Ederyd.

Artikelbild

| Kjell-Åke Ederyd, kommunpolis.

Sommaren brukar dessvärre vara en tid då det är en hel del båtstölder längs med hela den uppländska kusten.

– När det gäller norra Uppland och Hållnäskusten så har det rört sig stöldligor där tidigare år. I år har vi inga indikationer på att det ska vara några ligor som är i farten och ligger bakom några stölder, säger Kjell-Åke Ederyd.

Vad kan båtägarna göra för att skydda sina båtar mot de tjuvar som är i farten nu?

– Vaksamhet, samverkan och bevakning hos de som har sina båtar i hamnarna är viktigt. Jag vet att man jobbat mycket med detta hos flera båtklubbar de senaste åren. Det är också viktigt att vi på polisen får tips från allmänheten om man ser eller märker något misstänkt i en hamn, säger Kjell-Åke Ederyd.