Polisen har under söndagen haft ett stort antal patruller i tjänst i sökandet efter kvinnan, som är i 80-årsåldern. Dessutom har personal från Hemvärnet och frivilliga från Missing People deltagit i arbetet. Sökandet kommer att pågå under hela natten och beräknas fortsätta till åtminstone måndag eftermiddag. Överlevnadsexperter har bedömt att det finns chans för att kvinnan ännu kan vara i livet. Hon har varit försvunnen från sin bostad i Tierp sedan i torsdags kväll.

– Vi kommer att röra oss tillbaka mot centrum, om någon blir orolig varför där kommer en massa poliser, sade Karin Wentzel, stabschef på polisen, till UNT på söndagen.

LÄS MER: Hemvärnet om sökandet efter kvinnan

LÄS MER: "Vi kommer fortsätta att leta"

Polisen är också angelägen om att få in tips från personer som kan ha sett kvinnan och har också publicerat en bild av henne, efter tillstånd från anhöriga, för att få in tips från allmänheten. Även UNT publicerar bilden, efter önskemål från polisen. Inget brott misstänks ligga bakom försvinnandet.

Under söndagen sattes även fjällräddare in i sökandet i Norduppland.

– Vi får assistans från region Nord, fjällräddningspersonal som är proffs på att spåra efter försvunna personer, säger Karin Wentzel.

LÄS MER: Polisen har kallat in förstärkning

Kvinnan var vid försvinnandet var klädd i en mörk kappa med kapuschong. Hon bar även en gröngul jacka med stora H:n på ryggen, en grön/blå blus, vit väst med knäppning, jeans och ett par vita skor. Hon har kort grått hår, är cirka 165-170 centimeter lång och kan eventuellt bära med sig en axelväska eller en brun necessär. Kvinnan ska senast ha setts på torsdagskvällen gåendes längs med väg 292 några kilometer söder om Tierp.

Tidigt på måndagsmorgonen var kvinnan ännu inte återfunnen.