– Givetvis utgår vi från barnperspektivet, men detta måste vi också göra upp med Svalövs kommun, som hävdar att de söker ekonomiska medel från Migrationsverket för hans skolgång, säger Jon-ErikEgerszegi.

EltafHossein kom till Sverige i slutet av 2015 som asylsökande. I samband med detta beslutade Migrationsverket att han skulle placeras i Svalövs kommun i Skåne.

– Svalöv valde att placera killen på flera olika boenden i Tierps kommun, men beslutade sedan att han skulle komma tillbaka till Skåne igen där han också fått en placering på en utbildning i kommunen, förklarar Egerszegi.

Vidare konstaterar Egerszegi att det är i Svalövs kommun som EltafHossein ska gå i skolan eftersom det är där han placerats av Migrationsverket.

Själv säger EltafHossein att Svalövs kommun inte kunnat hjälpa honom att komma in på vård- och omsorgsprogrammet, hur ser du på det?

– Det stämmer att Svalövs kommun inte har den utbildningen, men när jag var i kontakt med Svalöv så fick beskedet att den utbildningen finns hos de kommuner som de samverkar med i skolfrågor, säger Jon-ErikEgerszegi.

Enligt Egerszegi så kände varken han eller Högbergsskolans rektor till fallet med EltafHossein innan UNT uppmärksammade dem.

– Det finns oklarheter i den här frågan som vi måste reda ut nu, säger han.