Det kommer att ske på Tierps bio innan filmfestivalen och är ett av dragplåstren under filmveckan. Ett annat är Uppsalakonstnären Maud Karlssons verk Her Self - a portrait som tidigare visats vid Cannes filmfestival och som handlar om komplexiteten att vara sedd eller betraktad.

– Den kommer man att kunna ta del av här på biblioteket. Men vi vill lyfta film som konstform brett så alla verksamheter i kommunen kommer att ta upp temat film under veckan. Det är första gången vi gör det, säger Martyna Olszowska som är projektledare integration och arrangerar veckan tillsammans med kultursekreterare Michael Sjöberg.

Hela höstens kulturprogram presenterades under fredagen. Det innehåller flera satsningar. Bland annat en integrationsvecka med föreläsningar och workshops.

Miljö är temat under hela hösten. Det blir bland annat en framtidsdag på Örbyhus station i slutet av september.

– Då har vi en marknad med närproducerad mat och modevisning med begagnade kläder. Dessutom har vi ett pop-up bibliotek med litteratur om miljöfrågor, säger bibliotekarie Nina Holmqvist.

En rad föreläsningar om vår miljö hålls under hösten. De kommer bland annat att handla om all mat som slängs, och om världen är på väg mot en miljökollaps eller inte.

– Vi kommer också att ha kurser i släktforskning, lokal historia och föreläsningar om uppländska dialekter och ett författarmöte helt på finska. Det gör vi med anledning av att Finland fyller 100 år som nation, säger Nina Holmqvist.

Hon vill också lyfta bibliotekets familjelördagar som funnits de senaste åren. Där kan hela familjen se teater, dans, trolleri, pyssla och delta i bokläsning.