Med start på måndag den 18 september inleds integrationsveckan i Tierps kommun. Arrangemangen avlöser sedan varandra fram till på söndag den 24 september.

– Tanken med den här veckan är att det ska skapas mötesplatser så att människor från olika kulturer ska kunna träffas, förklarar Emma Andersson, projektledare för integrationsveckan.

Tillsammans med projektledarkollegan MartynaOlszowska har de satt ihop ett program som spänner över många olika ämnen.

– Vill man få ny kunskap så finns det olika föreläsningar att välja på. Sedan finns det möjlighet att gå på fest och få provsmaka mat från olika världsdelar, förklarar Emma Andersson.

Bland programpunkterna finns bland annat en föreläsning med antropologen Brian Palmer från Uppsala universitet i Sveasalen i Tierp. Palmer kommer att berätta hur man som idealist överlever i hård värld.

På tisdagskvällen bjuds det på filmen Sveriges bästa svensk i Aspenskolans aula i Tierp. Efter filmen blir det panelsamtal där integration och svenskhet i dagens Sverige diskuteras.

Vet man inte hur Injera – ett traditionellt eritreanskt pannkaksliknande tunnbröd – smakar så har man chansen nästa söndag. Då är Eritreanska afarers kultur- och språkutvecklingsförening tillsammans med andra föreningar från Söderfors med och arrangerar en fest med mat från alla världens hörn på Folkets hus.