Vid en husrannsakan i mitten av oktober hittades över ett kilo amfetamin och nästan ett halvt kilo cannabis i bostaden. Där fanns också vågar, kanyler och annan utrustning som togs i beslag. Mannen och kvinnan, i 50-55-årsåldern, åtalas båda för grovt narkotikabrott. Enligt åtalet var merparten av narkotikan avsedd för försäljning. Bland åklagarens bevis finns dna från de åtalade på en väska där en del av narkotikan hittades.

Mannen åtalas också för ytterligare nästan ett halvt kilo amfetamin som hittades i en husvagn, en dryg månad efter det första beslaget. I husvagnen beslagtogs också en slaktpistol som enligt utredarna modifierats för att kunna skjuta skarpa patroner. Mannen åtalas därför även för vapenbrott men har i polisförhör nekat till brott och förklarat att pistolen inte är funktionsduglig.

Vid ett annat tillslag i en bostad hittades senare ytterligare mindre partier narkotika samt en summa kontanter som togs i beslag. Åklagaren begär att pengarna ska förverkas eftersom det anses troligast att pengarna kommer från brottslig verksamhet. Dessutom vill åklagaren att en personbil förverkas från mannen, eftersom han kört narkotikapåverkad och utan körkort.

Paret har i förhören erkänt vissa gärningar men förnekat andra.