Kvinna i 80-årsåldern allvarligt skadad

En kvinna i 80-årsåldern vårdas för allvarliga skador efter en brand på boendet Wesslandia i Karlholsbruk under natten till lördagen.

En person fick föras till sjukhus efter en brand på ett boende.

En person fick föras till sjukhus efter en brand på ett boende.

Foto: Arkivbild

Karlholmsbruk2019-11-16 02:54

Larmet om branden på boendet kom in till räddningstjänsten vid 01.30. Nio räddningsfordon ryckte ut och kunde vid ankomst konstatera att det brann med öppna lågor i ett av rummen på boendet. I rummet befann sig en kvinna i 80-årsåldern, som fick föras med ambulans till Gävle sjukhus.

Enligt en patientskaderapport från Region Gävleborg har kvinnan ådragit sig allvarliga skador och är inlagd på en vårdavdelning. En kvinna i 25-årsåldern ska också ha skadats lindrigt i samband med branden. Hon  hade på lördagsmorgonen kunnat lämna sjukhuset.

När räddningstjänsten kom fram till platsen hade personalen påbörjat spontana evakueringar av de boende. Då släckningsarbetet ska ha gått snabbt behövde inga fler evakueringar genomföras.

Polisen har upprättat en anmälan efter branden. Det finns i nuläget emellertid ingen misstanke om brott.

– Det finns en teori om att en elljusstake fattat eld, sade Thomas Bertze, befäl vid polisens regionledningscentral, under natten till lördagen.

Karta: Karlholmsbruk
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!