Trion dömdes i juni av Uppsala tingsrätt för totalt ett 30-tal villainbrott i bland annat Norduppland och Hallstavik samt i Dalarna, Västmanland, Värmland och flera kommuner i Stockholms län. Stora mängder smycken och elektronik stals från bostäderna. Det allra mesta är spårlöst borta.

LÄS MER: Bröder åtalas för inbrottsturné

Bröderna slog till i olika konstellationer när villorna stod tomma och tog sig oftast in genom att montera ut fönster. Utredningen av stöldhärvan startade sedan två av dem stoppats i en bil av polis i Enköping. I fordonet fanns smycken som visade sig vara stöldgods.

Alla tre överklagade till hovrätten, men två av dem återtog senare sina överklaganden och accepterade fängelsedomarna från tingsrätten. De fälldes för 26 respektive 16 inbrott samt ett antal inbrottsförsök.

LÄS MER: Bröder döms till fängelse

35-åringen höll fast vid sitt förnekande, men fälls nu av hovrätten på samma punkter och av samma skäl som i tingsrätten. Mannen fälls för sju inbrott men Svea hovrätt skärper straffet från fängelse i drygt två år till fängelse i två och ett halvt år. Enligt domstolen har det rört sig om "systematisk och planerad brottslighet" av ett slag som mannen dessutom tidigare gjort sig skyldig till. Trion dömdes dessutom till utvisning i tio år efter avtjänat straff, en påföljd som står fast även för 35-åringen.