Möte mellan skapande och förstörelse

3/12-12/1 Konstnären Ali Ardalan föddes 1985 i Iran och är utbildad i konst vid Teherans universitet. Utställningen Return handlar om sambandet mellan skapande och förstörelse, och om minnets återskapande funktion. Inspiration hämtar han från klassisk persisk målning och graffiti på Teherans murar. Utställningen visas 20/11-12/1 under bibliotekets öppettider. Arrangör: Östhammars kultur- och fritidsförvaltning.

En stämningsfull julmarknad

Artikelbild

| Den 8 och 9 december är det julmarknad med berättelser om forna tiders julfirande i Lövstabruk.

8/12-9/12 Förutom julförsäljning, musikuppträdanden och guidade turer kommer det att finnas en möjlighet att få en känsla av hur det var att fira jul i forna tider då Carl de Geer finns på plats och berättar om sina julminnen på herrgården i samband med årets julmarknad.

Julfirande i tre generationer

1-23/12 Årets julutställning i Sadelmakarlängan speglar tre julmiljöer – och lika många generationer julfirare – från förr. Karin Cassel driver till vardags Queptas Antika på herrgårdsområdet. Hennes utställning med gamla ting tar besökarna med på en resa från bondesamhällets hårda arbete och sociala gemenskap, via påtvingad trångboddhet i staden till 1960-talets köpglada framtidsoptimism och kärnfamiljsideal. Utställningen visas ons-sön, 1-23 december.

Advents- och julkonsert

8/12 I Söderfors bjuds det på en kombination av andakt med Magnus Vallin och advents- och julkonsert med Söderfors kyrkokör under ledning av Dorotea Amnehammar.

Adventskonsert

8/12 Julen står för dörren och konserterna avlöser varandra. I Öregrund kan man, efter att ha strosat runt på skyltlördagen och kanske tagit en tur till julmarknaden på hembygdsgården (kl 14-18), passa på att se och höra klassiska adventssånger med Ö-kören, MåBraKören och Barnkören i Öregrunds kyrka.

The Queen Of Rock´n´Roll

Folkets hus, Karlholm

11/12 Karriären tog fart redan på 1960-talet. Hon har sjungit duetter med sin bror rocklegenden Jerry Lee Lewis och gett ut en skiva med Van Morrison. Nu finns den amerikanska rock'n'roll och countrysångerskan Linda Gail Lewis på plats i norra Uppland för ett uppträdande.