– Jag har hört det. För egen del är det miljöfrågorna som är det viktigaste, säger Debra Talbot.

Debra Talbot kom med sin familj till Sverige från Manchester i England för 16 år sedan. Första anhalten blev Alunda och därefter Karlholm och nu bor de i Tobo.

– När sonen flyttade ut så kände vi att huset i Karlholm blev för stort och då började vi leta ett nytt och hittade ett perfekt hus här istället, berättar hon.

Debra Talbot berättar att hon lagt ner en hel del tid på att förstå de olika partiernas valprogram och hur de ser på miljöfrågorna.

– Det har krävts en del tid för att förstå vad partierna verkligen vill med miljön, konstaterar hon.

Utanför vallokalen i Tobo var en valsedelsutdelare på plats - Marie-Louise Rindå från Socialdemokraterna. Hon och Debra Talbot pratar en stund, lite allmänt om söndagens val och Storbritanniens kommande uttåg (Brexit) ur EU.

– Jag har även massor med frågor kring Brexit och hur det kommer att påverka mig och min familj i framtiden, sa Debra Talbot innan hon gick in och röstade i Folkets hus i Tobo.

Innan Debra Talbot flyttade till Sverige röstade hon hemma i England flera gånger. I England har man majoritetsval i enmansvalkretsar medan vi i Sverige har ett proportionellt valsystem.

– Det är skillnader på valsystemen, men det finns också likheter som att man på valdagen röstar både till det nationella parlamentet och kommunen i båda länderna, säger Debra Talbot.

I valet 2014 var Tobo Sverigedemokraternas starkaste fäste i Tierps kommun. Totalt röstade då 81,34 procent (631) av de röstberättigade i valdistriktet i Tobo. Flest röster 2014 - knappt 40 procent - fick Socialdemokraterna medan Sverigedemokraterna var tvåa med knappt 18 procent av rösterna.

Som på många andra hål i Tierps kommun var det även många som röstade i Tobo på söndagen.

– Det finns väldigt tydliga skiljelinjer mellan olika politiska läger i det här valet. Det gör att det blir extra viktigt att så många som möjligt går och röstar i dag, menade Marie-Louise Rindå.