Fredners torg är ett nav i valarbetet för de politiska partier som är aktiva i lokalpolitiken i Tierp. Under augusti har Vänsterpartiet och flera andra partier haft tillstånd att bedriva valarbete på ­torget.

Under september kommer det arbetet att fortsätta för flera partier - dock inte Vänsterpartiet.

Det tillstånd partiet hade går ut den sista augusti.

Artikelbild

| Alexander Karlsson är partiets förstanamn till valet i kommunfullmäktige i Tierp.

När partiet ansökte om ett nytt för september var beskedet från Polisen - som beviljar tillståndet - att man inte kunde få något nytt tillstånd. Polisens förklaring till det negativa beskedet var att man redan beviljat så pass många tillstånd att det inte fanns plats för ytterligare ett parti på Fredners torg.

– Jag har förstått att det är på det sättet, säger Alexander Karlsson, förstanamn på partiets lista till kommunvalet i Tierps kommun.

Hur kunde det bli så här?

– Det är en miss från vår sida. När vi sökte tillstånd så missade vi att söka för september, säger han.

Alexander Karlsson hoppas och tror att missen inte ska påverka partiet valarbete negativt.

– Eftersom vi jobbar lite annorlunda med valarbetet än de andra partierna så bör det inte påverka så mycket, menar han.

Han förklarar att partiet i stället för Fredners torg kommer att hålla till vid järnvägsstationen i Tierp samt att man kommer att finnas på plats på flera andra orter fram till valdagen.

– Vi har även kontinuerligt under mandatperioden jobbat med det vi kallar röda lördagar där vi varit ute i kommunen och berättar om vår politik, säger Alexander Karlsson, vars parti har tre ordinarie ledamöter i fullmäktige.