– Beskedet från Vattenfall är att alla hushåll ska ha fått tillbaka strömmen till på torsdag. Så i ett första läge håller vi öppet till dess och hjälper alla som blivit nödställda på grund av stormen, säger Kristin Elf, kyrkoherde i Tierps pastorat.

Enligt Kristin Elf är det framförallt färskt vatten och möjligheten att ladda mobiltelefonen som efterfrågas av de som blivit utan ström.

– Hos oss finns även möjligheten att duscha och tvätta sina kläder om man skulle behöva det, förklarar Kristin Elf.

Uppgifter från Vattenfall på måndagen gjorde gällande att ett femtiotal hushåll på Hållnäshalvön fortfarande var utan ström.

– Som jag förstått det så har många av de hushåll som fått tillbaka strömmen de senaste dagarna bara fått det i begränsad omfattning. Det påverkar dem en del i deras vardag och vad de kan göra hemma i huset, säger Kristin Elf.

Hos svenska kyrkan är man förberedd på att den klass 2-varning om kraftigt snöfall på tisdagen som SMHI utfärdat kan innebära en ökad anstormning av personer till församlingshemmet.

– Vi finns på plats med personal som kan hjälpa till. Det finns också möjligheten att bara komma in och värma sig, säger Kristin Elf.

Även hos Tierps kommun har man förberett sig på att det kan bli mycket snö under tisdagen.

– Alla olika delar av kommunens verksamhet är förberedda och vi har beredskap för att skicka ut snöröjningspersonal till de platser där de behövs, säger Randi Graungaard, kommundirektör i Tierps kommun.