Nyheten att Anders Blomkvist, Carl Armitage, Christopher Clewehielm och Henric Clewehielm från Uppsala, Mattias Ahlberg från Stockholm och Dan Tibring från Tierp, tagit över driften av Leustabruks Wärdshus släpptes vid en frukostträff vid värdshuset på fredagsmorgonen. Samtliga, utom Dan Tibring som är i markisbranschen, är verksamma i den finansiella sektorn med inriktning på bland annat betaltjänster.

– En gemensam nämnare hos oss i gruppen är att vi vurmar om landsbygden och det som gör att vi vill satsa här är bland annat den fantastiska miljön som man blir helt tagen av, berättar Henric Clewehielm.

– Vi ser en stor utvecklingspotential i Lövstabruk med den unika miljön, historiska arvet i kombination med ett rikt föreningsliv, menar Anders Blomkvist som är den enda i gruppen med en tidigare koppling till orten.

Artikelbild

| Leufstabruks Wärdshus var välbesökt när den nya ägarsextetten inbjöd till frukostmöte för att informera om sina planer.

– Min mormor och mor bodde i Lövstabruk en gång i tiden och själv har jag många varma barndomsminnen härifrån, bland annat när jag cyklade och köpte godis i brukshandeln, berättar han.

Ägarbytet har redan ägt rum och med start den här veckan har värdshuset slagit upp portarna för lunchgäster igen. Tidigare krögaren, Mikael Guddal, som valde att stänga i början av december sedan han nekats utskänkningstillstånd, blir kvar i restaurangen under en övergångsperiod tills den nya ägargruppen har rekryterat en ny huvudansvarig.

– Förutom en huvudansvarig för hela verksamheten ska vi också anställa en chefskock. I övrigt tar vi över den tidigare personalstyrkan, som består av fyra personer. Att få utskänkningstillstånd så snart som möjligt är ju också en viktig detalj, menar Carl Armitage.

Den nya företagargruppen lägger stor vikt vid samarbete med övriga företag och föreningar i Lövstabruk.

Artikelbild

| Nya ägare. Leufstabruks Wärdshus, som ligger naturskönt beläget på ortens huvudgata, har fått nya ägare.

– Vi vill verkligen samarbeta med alla goda och kreativa krafter på orten och där ser vi gärna att värdshuset fungerar som ett nav, menar Dan Tibring.

Att utforma passande menyer och utveckla själva restaurangdelen är områden som det ska läggas fokus på liksom att utveckla konferensdelen. I hyreskontraktet ingår en konferensanläggning med övernattningsmöjligheter för ett 20-tal personer.

– Vi vill satsa hårt på konferenser liksom alla möjliga typer av företags- och föreningsevent, själva ser vi oerhörda möjligheter med den här fantasiska miljön, säger Anders Blomkvist.

De nya ägarna fick mycket positiv respons från frukostgästerna, bland annat från konstnärerna Mita Bromark och Lill Lundgren som är med och driver Hantverkets Hus .

– Det känns kul och positivt att de vågar satsa, ett matställe är ju så viktigt för orten. Det bästa är att de kommer att ha dagligt öppethållande, säger Mita Bromark.