– Cruisingen brukar vara populär med mycket folk i de centrala delarna av Tierp, säger Lena Grape Lilliehorn som ingår i arrangörsgruppen för Bug Run Classic.

Defileringen av folkvagnsbubblor av olika snitt är en del i Bug Run Classic som till helgen hålls för åttonde gången på Tierp Arena.

– Vi räknar med att det kommer runt 450 luftkylda folkvagnsbubblor till Tierp Arena under helgen, säger Lena Grape Lilliehorn.

Artikelbild

| De häftiga dragracingfolkorna är tillbaka på Tierp Arena för åttonde året.

En viktig del med evenemanget är att ägare till folkvagnsbubblor får möjligheten att träffa likasinnade och prata bilminnen och få tips hur man tar hand om sin bil på bästa sätt.

För den som har planer på att fixa till sin gamla folkvagn så är det ett utmärkt tillfälle att besöka Tierp Arena i helgen eftersom landets största marknad för reservdelar till folkvagnsbubblor arrangeras i samband med Bug Run Classic.

På dragracingbanan kommer den tredje deltävlingen i Bugsprint-serien att avgöras. Totalt deltar ett sextiotal luftkylda folkvagnsbubblor i tävlingen.

– Även andra typer av bubblor får testa och köra på banan, men inte delta i tävlingen, upplyser Lena Grape Lilliehorn.

Artikelbild

| Det råder familjär stämning på arenan och även de mest extrema dragracingbyggena ställer upp i utställningen för jurybedömning.

På den stora asfaltsytan, som ligger i anslutning till läkaren, kommer det att bli en gigantisk utställning med flera hundra folkvagnar som öppnar på lördagsmorgonen.

Lena Grape Lilliehorn berättar att det brukar komma mellan 1 500 och 2 000 besökare på Bug Run Classic.

Artikelbild

| Långa rader av fint renoverade och ombyggda historiska folkvagnar – många av dem i sällsynta modeller – syns i utställningen på Tierp Arena lördag 4 augusti.

– Självklart hoppas och tror vi att det kommer lika många i år, säger hon.