Nu ska de första bostadshusen byggas

Försäljningen av lägenheter i de första bostadshusen i nya stadsdelen Siggbo i Tierp har startat.

Enligt Andreas Melén så har företaget Bo Klok inlett försäljningen av bostäder i Triangelparken och i början på nästa år inleds byggarbetena på plats.

Enligt Andreas Melén så har företaget Bo Klok inlett försäljningen av bostäder i Triangelparken och i början på nästa år inleds byggarbetena på plats.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierps kommun2019-09-14 09:00

– De första försäljningskontrakten kommer att skrivas under i nästa vecka, säger Andreas Melén, affärsutvecklare på företaget Bo Klok.

Bo Klok ska bygga två bostadshus med totalt 32 lägenheter på två till fyra rum och kök i Triangelparken. Området Triangelparken utgör en del av den nya stadsdelen Siggbo i de västra delarna av Tierps köping. 

De båda bostadshusen kommer att byggas i nära anslutning till ett vårdboende med plats för 57 lägenheter på tre våningsplan. Det byggarbetet pågår redan och där är planen att inflyttning ska kunna 2021. Vårdboendet byggs av Skanska och kommer att drivas av vårdföretaget Vardaga. Tierps kommun kommer att hyra in sig där och nyttja 40 av lägenheterna.

Om allt går som det ska kommer Bo Klok att vara det första bolag som bygger bostadshus i den nya stadsdelen, som när allt är färdigbyggd där kommer att bestå av 400 till 600 bostäder.

Arbetet på plats i Tierp kommer att starta i början på nästa år med pålning och markarbeten. När det gäller husen så byggs de på en fabrik utanför Vimmerby i Småland.

– När trähusen är färdigbyggda på fabriken i Småland så transporters de upp till Tierp. De hus som kommer hit från Småland är i stort sett färdigbyggda med bland annat kök och kakel på plats. Sedan monteras de på plats i Tierp, berättar Andreas Melén.  

Bo Klok är ett bolag som ägs av Skanska och Ikea där affärsidén är att svara för alla delar i bostadsproduktionen från projektutveckling, tillverkning i fabrik, byggnation och försäljning.

Stadsdelen Siggbo

Dennya stdsdelen Siggbo kommer att bestå av fyra delar – Siggbo trädgårdsstad, Siggbo handelsområde, Siggbo företagspark och Triangel­parken.

I det som ska bli Siggbo trädgårdsstad och Triangelparken vill Tierps kommun bygga mellan 400 och 600 nya bostäder i blandad bebyggelse i flera etapper. Förutom bostäder är planen att det även ska bli kommunal service i form av skola, kommersiella lokaler och ytor för fritidsaktiviteter.

Källa: Tierps kommun

Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!