Anna Johansson och tre medpassagerare satt i bilen som färdades mellan Kyrkbyn och Torslunda i Tierps kommun när det kom ett djur springandes längs vägkanten.

– Jag förstod först inte att det var en varg, jag trodde att det var en hund, säger Anna Johansson.

Hon saktade in och vargen sprang över till åkern på andra sidan vägen.

– Vargen stannade aldrig utan höll samma fart hela tiden. Vi var fyra stycken i bilen som inte tyckte att det såg ut som en hund. Vi resonerade oss fram till att det måste ha varit en varg, säger hon.

Hur kändes det att se en varg?

– Det var väldigt speciellt. Jag har aldrig sett en varg i det fria tidigare. Det var en häftig upplevelse, samtidigt som jag blev lite orolig eftersom den sprang åt det håll där det ligger ett dagis, säger hon.

Anna Johansson ringde genast till förskolan för att informera dem om läget, eftersom hon tyckte att det kändes onödigt att riskera något.

Hur såg vargen ut?

– Den var väldigt vacker, den hade en tjock och fin päls.

Det är andra gången på kort tid som varg har skymtas i Tierps kommun, tidigare befann sig en varg i ett bostadsområde men fick avlivas under kritiserade former.

Anna Johansson tog bilder på vargen som hon har skickat in till Länsstyrelsen.

Enligt Sebastian Olofsson på Länsstyrelsen är det inget ovanligt eller konstigt att se varg den här tiden på året eftersom ungvargarna nu letar nya revir.

– Det är mycket sannolikt att det är en varg det handlar om, säger han.