– Vi vill vara lekfulla, undersökande och lite överraskande i våra framträdanden samt ge betraktaren möjligheten att göra sina egna tolkningar, säger Lovisa Johansson, som utgör den ena halvan av duon WOL.

Det performanceverk som duon bjöd på i Orangeriet heter "Tape recording" .

Föreställningen inleddes med att de började bygga ett torn med hjälp av tejprullarna. Därefter vidtog dans innan Lovisa Johansson och kollegan Wenche Tankred avslutade sitt framträdande med att använda långa tejpbitar som instrument när de bjöd på lite musikunderhållning.

Artikelbild

| Fokus. Här fokuserar duon WOL under sin föreställning.

– Under den musikaliska delen framför vi olika jazzstycken, förklarar Wenche Tankred.

Lövstabruks kulturförenings ordförande Birgitta Östlund Weissglas betonade under sitt invigningstal att konsten är en viktig kunskapsform som bidrar och skapar förutsättningar för att vi ska kunna leva i dagens värld.

– Ta också tid på er när ni går här och tittar på all konst. Ni kan också tänka på att konsten är ett uttryck av en lång tankeprocess hos de personer som skapat den, sa Birgitta Östlund Weissglas.

H-G och Ulla Marklund från Tobo var på plats i god tid innan invigningen i orangeriet för att hinna titta på alla de tavlor som hängts ut.

Artikelbild

| Musik. Lovisa Johansson och Wenche Tankred använde långa tejpbitar som instrument när de bjöd på lite musikunderhållning.

Paret har besökt Konst på väg de flesta av de 23 gånger som det arrangerats i Tierps kommun.

– Vi brukar oftast var med på invigningen här i Lövstabruk, sedan brukar vi även lägga en del tid på de konstaktiviteter som är hemma i Tobo också, berättar H-G Marklund.

Artikelbild

| Besökare. H-G och Ulla Marklund från Tobo brukar gå på Konst på väg. Årets upplaga var inget undantag.

Hos konstnären Karin Axzell-Nymark fanns det möjlighet för den som ville att skapa lite själv. Flera tog chansen att måla med vattenfärg eller kritor.

– Jag försöker att locka fram de inre bilderna hos människan. När orden tar slut, då kan det vara bra att kunna hitta den inre bilden och uttrycka den, förklarar Karin Axzell-Nymark.

Artikelbild

| Uttryck. Här försöker Matilda Axzell-Nymark hitta en inre bild.

Runt ett femtiotal konstnärer deltog, enligt Tierps kommuns utställningsfolder, i Konst på väg.

Även i grannkommunen Östhammar genomfördes flera olika konstrundor, bland annat Konstpåsk i Österbybruk.

Artikelbild

| Ställde ut. Österbybrukskonstnären Ulla Hägglund ställde ut en del av sina tavlor inne på herrgården i Österbybruk.

Österbybrukskonstnären Ulla Hägglund ställde ut en del av sina tavlor inne på herrgården i Österbybruk.

– De tavlor jag ställer ut handlar om kommunikationer i olika miljöer. Tavlorna speglar mina inre tankar, sedan är det upp till var och en att skapa sig en uppfattning om det jag målar, säger Ulla Hägglund.