Den 20 juni skulle Karl Andersson från Tierp sälja sin bil och fick kontakt med två män som var intresserade av en snabb affär. Så snabb att en av dem hoppade in i bilen och åkte i väg på en provtur - för att tjugo minuter senare komma tillbaka - utan bilen. Tillsammans tog de sig då till fordonet en bit bort, och de båda männen insisterade på att få köpa bilen för ett skambud med motiveringen att "den var trasig".

Medan Karl Andersson felsökte bilen förhandlade männen om priset tills de erbjöd ett pris som Karl Andersson kunde gå med på. Efter affären såg han på avstånd hur en av männen kopplade in kontakten till bränslepumpen, och körde sedan i väg.

Innan bilen formellt hann byta ägare hos Transportstyrelsen sågs de båda männen tjuvtanka bilen på en macks övervakningsfilm. Macken kontaktade Karl Andersson och meddelade att han måste betala.

Han polisanmälde händelsen och skrev en varning för de båda männen på Facebook. I dagsläget har inlägget delats över 10 000 gånger och han får regelbundna uppdateringar från människor som har sett duon och bilen.

– Varje gång det plingar till i telefonen undrar jag om det är en ny tjuvtankning, säger Karl Andersson.

Enligt polisen är ärendet inte prioriterat utan ses som en av många bensinstölder som anmäls. Karl Andersson hoppas dock att hans varning ska hjälpa andra.

– Jag hoppas dessa två ska åka fast så man åtminstonde får ett stopp på de här två, säger Karl Andersson.

Ägarbytet av bilen gick igenom precis innan nästa mack kontaktade honom om ytterliggare en tjuvtankning. Denna slipper han betala.