- Det känns helt otroligt att vi har is igen. Men utan det kalla vädret, det har hållit sig under 20 grader i flera veckor nu, hade det förstås aldrig gått, säger Helena Wik, en av initiativtagarna till isrinken och medlem i Tobo IF.

Förra gången det fanns is i rinken i Tobo var 2005. Sen dess är det inte mycket som gått åt rätt håll i Tobo. Skolan lades ner samma år och många började undra vad som skulle hända med det lilla samhället. Men i somras fick förskolan, som tagit över den gamla skolans lokaler, det glada beskedet att de får stanna i skolhuset åtminstone några år till.
- Det blir roligt för dagisbarnen, det kan använda rinken varje dag om de vill. Skolan ligger bara 40 meter från rinken, berättar Maria Hilbom som också är medlem i Tobo IF.

Intresset för isrinken har varit stort, särskilt sedan vädret blivit mildare är det många Tobobor som snör på sig skridskorna och tar en tur på isen. Mattias Forsman, en av entusiasterna som spolat rinken, berättar att isrinken i Tobo betyder mycket eftersom många drar sig för att åka hela vägen till Tierp.
- Och där är det bara vissa tider som man får åka. Dessutom får man inte ens gå ut på isen om man inte har skridskor på sig. Här bryr vi oss inte så mycket, alla är välkomna alla tider på dygnet, säger Mattias Forsman.

Mattias Forsman och Daniel Ekström började spola isen redan två veckor innan jul. Sedan dess har de spolat den 35 gånger, så ofta som det varit möjligt enligt Daniel Ekström. Flera gånger har de fått skotta fram isen först innan de kunnat spola den. Men nu ligger isen där den ska.
- Den kan nog hålla fram till i mars om vädret fortsätter att vara kallt. Känns jättekul att vi har kunnat göra det här för ungarna så att de har något att leka på, säger Daniel Ekström.