Slitna hus får vänta på försäljning

Försäljningen av bruksarbetarbostäderna i Västland skjuts upp. Orsak: fastighetsägaren Tierpsbyggen vill fräscha upp husen innan försäljning.

 Försäljningen av bruksarbetarbostäderna i Västland skjuts upp. Orsak - fastighetsägaren Tierpsbyggen vill fräscha upp husen innan försäljning.

Försäljningen av bruksarbetarbostäderna i Västland skjuts upp. Orsak - fastighetsägaren Tierpsbyggen vill fräscha upp husen innan försäljning.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierp2019-11-25 16:00

–  Planen var att det skulle säljas i år, men vi bedömer att vi behöver göra en del byggåtgärder – både större och mindre – i bostäderna innan de säljs, säger Roger Kjettselberg, vd på Tierpsbyggen.

Totalt handlar det om fem parhus och ett fristående hus som ska säljas i den gamla bruksorten Västland som ligger 15 kilometer nordost om Tierps tätort.

– Det är framförallt i ett av radhusen som det behövs rejäla åtgärder. Jag skulle nog säga att det handlar om en helrenovering där, menar Roger Kjettselberg.

Beslutet att vänta med försäljningen har Tierpsbyggen tagit i samråd med den fastighetsmäklare som har uppdraget att sälja husen.

– Vi gör bedömningen att en renovering underlättar en försäljning, menar Roger Kjettselberg.

Det kommunala bostadsbolaget sålde under 2018 ett par brukslängor med totalt 28 bostäder från 1700-talet på Norrgatan och John Lundbergs väg inne i Karlholmsbruk för tio miljoner kronor. 

Både när det gäller Karlholmsbruk och Västland så är Tierpsbyggens bedömning att husen inte passar in i det framtida fastighetsinnehav som man vill ha. Ett av husen i Västland är från1800-talet medan övriga byggdes på 1960-talet. 

Något utgångspris när det gäller husen i Västland har ännu inte satts. 

– Efter renoveringen kommer vi att ha en diskussion med mäklaren om det. Planen är att vi ska kunna slutföra en försäljning under första kvartalet nästa år, säger Roger Kjettselberg.

Karta: Västland
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!