Medan vissa är glada över att slippa skrapa bilrutor och skotta garageuppfarter, finns det andra som välkomnar senaste veckornas snö och minusgrader. Bland de sistnämnda tillhör utan tvekan Pelle Melin, ägare till företaget.

– Med snön och kylan kommer också kunderna, och som motionsidrottare tycker jag förstås också om snön, säger familjeföretagaren som driver sportbutiken i andra generationen tillsammans med hustrun Kicki Lundin.

Företaget, som grundades av Pelles pappa Torgny Melin 1947, har flyttat runt en del genom åren - men landade i nyrenoverade butikslokaler på 670 kvadratmeter på Bäggebygatan så sent som i november i fjol.

Artikelbild

| Ägarparet Kicki Lundin och Pelle Melin flankerade av Daniel Andersson (till vänster) och Bengt-Göran Grip.

– Invigningen av de nya lokalerna innebar en riktig nystart för oss. Det är lättarbetat, ljust och fräscht och med hela sortimentet under ett tak, fortsätter Pelle Melin.

I arbetsstyrkan i sportbutiken består av tre personer, däribland svärsonen Daniel Andersson, som jobbat i familjeföretaget sedan 2016, då han lämnade byggbranschen bakom sig.

– Det här är mitt drömyrke! Jag har alltid idrottat, och att få syssla med sin hobby på heltid känns lyxigt, säger Daniel Andersson som själv bland annat ägnar sig åt cykling på fritiden.

Genom åren har företaget, som 2004 knoppade av med ytterligare en sportbutik i Östhammar med två anställda, både satsat på bredd och spets, där framför allt utvecklingen av cykel- längdskidsortimentet sticker ut.

Artikelbild

| Bengt-Göran Grip tillbringar stora delar av arbetsdagarna i butiksverkstaden, där han bland annat vallar skidor, slipar skridskor och reparerar cyklar.

– Försäljningen av landsvägs- och MTB-cyklar har gått spikrakt uppåt de senaste åren, liksom försäljningen av elcyklar. Vi vill konkurrera med kunnande och service, där vår butiksverkstad är en viktig del, tillägger Pelle Melin.

Där huserar Bengt-Göran Grip, som för övrigt är släkt med skidprofilen Rikard Grip.

– En del erfarenhet har jag förstås samlat på mig, det gäller bland annat renoveringar av tekniska detaljer på cyklar, berättar ”Gripen” som efter 20 år i branschen är ett aktat namn i cykel- och skidkretsar.

En av utmaningarna i branschen är att hänga med kunskapsmässigt.

– Det gör vi genom att delta i utbildningar, mässor och kurser. Personlig service och genuint kunnande är viktigt i konkurrensen från näthandel och sportvaruhus, säger Pelle Melin.

Vad driver dig?

– Framför allt kärleken till sport – och viljan att förmedla den till andra, säger sportfantasten Pelle Melin som själv både åker Vasaloppet och Vätternrundan.

Vilka är visionerna?

– Framför allt att fortsätta växa i takt med att Tierp växer.