– Vi kommer att spola och försöka lägga naturis så länge det går i vinter för att vi ska kunna träna och spela matcher på Bruksvallen, säger Linuz Lindqvist, ordförande i Söderfors Goif.

På söndagskvällen hade klubben både styrelsemöte och medlemsmöte där man var överens om att försöka rädda situationen och lösa isfrågan internt i föreningen och säkra bandyspel för seniorlaget, de två ungdomslagen och bandyskolan i Söderfors den kommande vintern.

– Det pågår ett arbete med att lägga is redan nu, säger Linuz Lindqvist.

Artikelbild

Linuz Lindqvist, ordförande i Söderfors Goif.

Han berättar att ett femtontal personer i dagsläget jobbar med isarbetet på bandyarenan.

– På söndagens möte förklarade ytterligare ett antal att de var villiga att ställa upp och hjälpa till, förklarar Linuz Lindqvist.

Han menar dock att det finns en del frågetecken och det är att föreningen inte fått något klartecken eller skriftlig bekräftelse av Tierps kommun att själva få lägga naturis på Bruksvallen.

– Jag har inte fått några svar från kommunens kultur- och fritidsverksamhet när jag sökt dem i den här frågan, säger Linuz Lindqvist.

Artikelbild

| Sara Sjödal (C), kommunalråd.

När UNT kontaktar Gunilla Ström, kommunens fritidsintendent, så svarar hon via mail att föreningen själv får spola is om man vill på Bruksvallen.

Vad händer om det blir för varmt nu i vinter, vad gör ni då?

– Om vi inte kan vara på naturisen på Bruksvallen så kommer vi att hyra in oss hos Älvkarleby kommun så att vi kan träna och spela på bandyplanen i Skutskär, redogör Linuz Lindqvist.

Bruksvallen ägs av Tierps kommun som också svarar för en stor del av underhåll och drift av anläggningen.

– Vi har sträckt ut handen till kommunen och förklarat att vi har personer som kan sköta driften själva om kommunen svarar för de kostnader som finns i samband med driften och underhållet av bandyarenan. Vi har inte fått något ordentligt svar på det från kommunen, säger Linuz Lindqvist.

Det centerpartistiska kommunalrådet Sara Sjödal ser positivt på föreningens fråga om att få ta över driften av Bruksvallen.

– Det är en fråga som vi får ta upp med föreningen. Jag kan inte lova något här och nu när det gäller eventuella pengar. Vi har också ett reglemente som vi ska följa i den här typen av frågor, säger Sara Sjödal.

Föreningen har också startat ett upprop på sociala medier där man kan anmäla sig om man vill hjälpa till med isarbetet eller lämna ekonomiska bidrag till Söderfors Goifs bandyverksamhet.