För att hjälpa barn och unga att hitta sin idrott och att tipsa om var och hur de kan fortsätta med den kom välkända svenska olympier till Tierp Arena på söndagen för att deltaga i Olympic day.

Omkring 200 barn från olika håll Tierps kommun tände på möjligheten och tog sig till arenan med sina föräldrar för att få prova på idrotter och träffa inspirerande olympier.
10-åringarna Wilma Holmstedt och Ida Karlsson, båda från Söderfors, var två av alla dessa.

Både Wilma och Ida spelar i Söderfors flicklag 03/04. När det är Olympic Day ska Ida få känna på hur det är att orientera och Wilma ska få spela volleyboll.
De älskar att idrotta, men har ännu inte fått några drömmar att när de blir större tävla i olympiska spel. De har heller inte hört talas om de fyra olympier som medverkar på Olympic Day; Johanna Sjöberg, simning, Nathalie Larsson, skytte, Anna Laurell, boxning, Lassi Karonen, rodd och Markus Oscarsson, kanot.
– När vi fick lappar om Olympic day i skolan anmälde vi oss direkt, säger båda i munnen på varandra.

Artikelbild

| Nathalie Larsson, olympier i Tierp.

Olympic day startades under 2011 för att hjälpa ungdomar att hitta sin idrott. Sveriges olympiska kommitté (SOK) arrangerar projektet tillsammans med de lokala föreningarna.
– Olympic day är ett bra tillfälle för barn att prova på olika idrotter och hitta just sin. När Olympic day startades 2001 genomfördes dagen under tio dagar i landet. Förra året hölls Olympc day 52 dagar och i år 35, säger olympiern Nathalie Larsson som fick en fin fjärdeplats i skeet vid senaste OS i Peking.