Större problem än väntat med Vendelbadet

Under sommaren stängdes utomhusbassängen på Vendelbadet av helt efter läckage. Nu efter genomgång, är det mer som behöver åtgärdas än trott.

Vendelbadets utomhusbassäng har varit stängd sedan ett omfattande läckage under sommaren.

Vendelbadets utomhusbassäng har varit stängd sedan ett omfattande läckage under sommaren.

Foto: Joakim Dahlbäck

Tierps kommun2019-10-03 16:01

I slutet av juli var Vendelbadets utebassäng tvungen att stängas helt på grund av ett omfattande läckage. Runt 130 kubik vatten läckte från bassängen varje dygn och en större renovering av hela badet planeras nu, för att komma till bukt med problemen.

Sen läckaget har Tierps kommun gått igenom tillståndet för badet och mer omfattande åtgärder har visat sig behövas.

– Det är en del andra myndighetskrav nu än när badet byggdes för 50 år sedan. Bland annat tillgänglighetsåtgärder, hur bassängerna är utformade ur säkerhetssynpunkt och rengöringssystemet. Så det var lite mer än vi trodde från början, men så är det alltid när man börjar grotta ner sig i gamla byggnader, säger Roger Kjettselberg, vd för Tierps kommunfastigheter som ansvarar för badet.

Kalkylen är ännu inte helt färdig, men det står redan klart att renoveringen kommer kosta mer än vad man först trodde.

– Det kommer bli dyrare än vad vi trodde, det är helt klart. Men hur mycket vet vi inte än. Vi har tittat på andra bad i regionen som man har renoverat och där har det varit samma sak, det blir dyrare än tänkt, säger Roger Kjettselberg.

Även tidsplanen riskerar att bli något förskjuten efter att från början haft siktet inställt på att kunna ha utebassängen öppen som vanligt till sommaren 2020.

– Jag hoppas att vi kan ta beslut om renovering 17 oktober. Sker det så kan vi projektera och ha upphandling. En byggstart tidigare än sommaren vågar jag inte gissa på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!