– Jag har varit här 47 år på raken och det är alltid en jäkla efterfrågan på cocosbollar här uppe i Tierp, sa Lars Öhman i samband med torsdagens marknad i Tierp.

Visst var det full fart på cocosbollsförsäljningen i Lars Öhmans båda stånd på kommunparkeringen på Centralgatan som fick vara marknadsplats på torsdagen, men han sålde även en hel charkuterier av olika slag.

– Testa den här rökta fläskfilen - den är perfekt med lite potatisgratäng eller varför inte det här sidfläsket, förklarade Lars Öhman för en äldre man.

Artikelbild

| Marina Adam, Saga Norrström-Beergström och Olivia Åberg går i årskurs sex på Centralskolan i Tierp. De sålde bullar och kakor för att få in pengar till en klassresa.

Utbudet på marknaden var som vanligt stort. Allt från godis och disktrasor till kompletta kök fanns på marknaden.

Vid ett bord stod Marina Adam, Saga Norrström-Bergström och Olivia Åberg som går i årskurs sex på Centralskolan i Tierp. De sålde bullar och kakor för att få in pengar till en klassresa.

– Vi ska försöka få in pengar till skolresa till badet Kokpunkten i Västerås, berättade Saga Norrström-Bergström.

Går försäljningen bra då?

Artikelbild

| Det var vårmarknad i Tierp på torsdagen.

– Jodå, det är en del som köper, sa Saga Norrström-Bergström.

Även om kommersen stod i fokus så märktes det att det väntar val i september i år. Samtliga politiska partier som finns representerade i kommunfullmäktige fanns på plats i anslutning till marknaden.

Artikelbild

| Lars Öhman sålde inte bara cocosbollar utan även charkuterier.

Flera av partierna bjöd besökarna på kaffe och kaka eller godis av olika slag.

Moderaterna och Miljöpartiet hade valt en annan linje och bjöd istället på bananer.

Artikelbild

| Ballonger är ett givet inslag på en marknad.

– Vi försöker alltid undvika godis och istället tänka hållbart och ekologiskt i samband med den här typen av evenemang, förklarade miljöpartisten Kenneth Gunnarsson.