Bygghandeln som nu byter skepnad

Samma ägare och samma verksamhet men med nytt namn. XL Bygg i Tierp byter namn och blir C24 Bygg och en del av Woody bygghandel.

Byggvarubutiken XL Bygg i Tierp byter namn och blir C24 Bygg och en del av Woody bygghandel istället. Stefan Haglund är av delägarna.

Byggvarubutiken XL Bygg i Tierp byter namn och blir C24 Bygg och en del av Woody bygghandel istället. Stefan Haglund är av delägarna.

Foto: Kjell Sjöberg

Tierps kommun2019-09-30 19:03

Det är full fart vid butiken i Tierp. Hantverkare håller på att ta ner XL-skyltarna för att kunna göra plats för skyltar där det står C24 Bygg och Woody Bygghandel i stället.

– Vi har funnits med sedan 2006 under XL:s flagg, men nu väljer vi en ny väg som passar bättre för vår framtid, säger Tierpsbon Stefan Haglund som fram till nu varit med och drivit fem XL Bygg-butiker.

De fem butikerna ligger i Tierp, Gävle, Sandviken, Ockelbo och Spillersboda utanför Norrtälje och bildar en koncern med en omsättning på 270 miljoner kronor. Han äger dem tillsammans med sin bror Anders Haglund, Magnus Svedjebrant och Mathias Printz.

Stefan Haglund och hans kollegor varit delägare i XL Byggs centrala servicebolag. När det började pratas om en försäljning av 80 procent av servicebolaget till norska Mestergruppen började Stefan Haglund och hans kollegor att fundera på framtiden.

– Vi har haft en hel del frihet som lokala handlare när det gäller inköp och sortiment i XL Bygg, men med en ny ägare kände vi att det skulle bli för centralstyrt, därför tar vi det här steget och säljer och lämnar för Woody Bygghandel, förklarar Stefan Haglund. 

Han betonar att det inte finns någon konflikt med de nya huvudägarna Mestergruppen eller med de gamla kollegorna i XL Bygg utan att de lämnar kedjan i största samförstånd.

– De är duktiga och har under några år ägt och drivit den norska delen av XL Bygg, men vi tror att detta är den bästa lösningen för framtiden för våra butiker och kunderna då vi kan styra verksamheten mera i detalj när det gäller sortimentet, säger Stefan Haglund.

De är inte de enda som valt att lämna XL Bygg i samband med försäljningen. Totalt lämnar 17 av 97 byggvarubutiker XL Bygg i samband med försäljningen till Mestergruppen. 

De blir nu istället en del av Woody Bygghandel som har 105 butiker i Sverige. Det nya butiksnamnet är valt med omsorg.

– C24 står för en bra virkeskvalitet och det passar oss som förespråkar kvalitet och hållbarhet, säger Stefan Haglund.

Vad händer med verksamheten i och med det här steget?

– Namn och logotyp blir nytt, men verksamheten i övriga rullar på som vanligt.

Vad betyder det när det gäller personalen?

– Vi har i dag ett sjuttiotal anställda och alla blir kvar.

Stefan Haglund berättar också att man i närtid kommer att öppna en sjätte butik i Årsta i Stockholm. 

Från den 1 oktober verkar de sex butikerna formellt under Woody  Bygghandels flagg.

XL Bygg i Tierp byter namn och blir C24 Bygg och en del av Woody bygghandel. Stefan Haglund är av delägarna.
XL Bygg i Tierp byter namn och blir C24 Bygg och en del av Woody bygghandel. Stefan Haglund är av delägarna.
Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!