Häckner del i program på Möbeln

På lördag öppnar kulturhuset Möbeln i Tierp efter nästan två år av ombyggnadsarbeten. Under invigningsveckan bjuds det på massor av aktiviteter.

Carl Einar Häckner uppträder på Möbeln i samband med kulturhuset öppnar igen efter renovering.

Carl Einar Häckner uppträder på Möbeln i samband med kulturhuset öppnar igen efter renovering.

Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Tierps kommun2019-10-25 14:09

Under premiärveckan blir det ett digert program som täcker en mängd olika områden som teater för yngre barn till utställningar, föredrag och olika prova på-aktiviteter för äldre.

Till tonerna av Kulturskolans Silverstar orkester öppnar kulturhuset för allmänheten på lördagsmorgonen. Därefter startar aktiviteterna med en barnteater.

– Vi försöker ta ett helhetsgrepp när det gäller det program som satts samman så att det ska locka alla grupper i samhället, säger Håkan Bergström, verksamhetschef i Tierp kommun med ansvar för kulturhuset Möbeln.

Håkan Bergström betonar att kulturhuset är en plats som är till för alla kommunens medborgare och att målsättningen är att fylla det med ett så varierat utbud av aktiviteter som möjligt.

Bland aktiviteterna finns även ett föredrag med journalisten Martin Schibbye som greps och satt fängslad i etiopiskt fängelse i 438 dagar. Han kommer bland att berätta om boken "438 dagar" som behandlar fängelsevistelsen liksom sin senaste bok "Jakten på Dawit" som handlar om den svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak som sitter i eritreanskt fängelse sedan många år.

Veckan avrundas med en föreställning av artisten Carl-Einar Häckner.

– Jag vill undersöka det som är det viktigaste, det finaste, det som gör oss till människor. Om att bli rånad på en bit av sitt liv. Om våra svarta hål. Om skrattet som ventil i en egen komedi för att släppa fram artisten, säger Carl-Einar Häckner i en kommentar.

Karta: Tierp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!