Bland besökarna på UF-mässan för ungt entreprenörskap fanns elever, politiker och Uppsala läns näringsliv. Mitt bland företagens montrar invigde artisten Petter mässan tillsammans med årets unga företagare Alexander Brännkärr.

Ett av företagen som valt att delta i årets mässa är Care By Falona från Katedralskolan som har specialiserat sig på ekologiska kroppsskrubbar.

– Vi hoppas att få sålt alla skrubbar vi har säger, Fanny Johansson.

Artikelbild

| Skrubb. Louise Rönnblom, Fanny Johansson och Nathalie Norman har specialiserat sig på att göra ekologiska kroppsskrubbar.

Företaget har tagit med sig 60 skrubbar till mässan.

– Det finns nästan inga ekologiska skrubbar på marknaden, och de som redan finns är dyra. Vårt koncept går ut på att sälja ekologiska skrubbar till ett billigt pris, säger Fanny Johansson.

Hon berättar att företaget har laddad inför mässan länge.

– Det känns jätterolig och spännande att få vara här, säger hon.

Artikelbild

| Regionchef. Sofi Lahyani har haft en viktig roll i planeringen av UF-mässan.

Sofi Lahhyani är regionschef för UF i Uppsala och har haft en viktig roll i planeringen av mässan. Hon menar att Ung företagsamhet (UF) är viktigt för samhällsutvecklingen.

– Vi ser att de som startar UF-företag på gymnasiet lättare får jobb i framtiden. Man blir kreativ, lär sig att samarbeta och får en större förståelse för hur ett företag drivs, säger hon.

Artikelbild

| Entreprenörer. Sofie Skaränger vd för företaget jobbet.se tillsammans med Vendela Danielsson, Mikaela Ekdahl och Emilie Hedqvist i företaget Snooky.

Sofie Skaränger vd för rekryteringsföretaget jobbet.se var en av näringslivstopparna på plats. Hon menar att UF-mässan är viktig för att få fler unga att intressera sig för eget företagande i Sverige.

– Sverige behöver fler egenföretagare. UF-undervisning i skolan är en viktig väg till entreprenörskap, säger hon.

Artikelbild

| Affärsidé. Företaget Care By Falona gör ekologiska kroppsskrubber.

Sofie Skaränger berättar att det som har gjort störst intryck på henne är eleverna.

– Bara man går runt på mässan och ser alla idéer blir man fylld med energi. Innan själva mässan fick vi också en fantastisk föreläsning med artisten Petter och en chans att lyssna på lärare som undervisar i Ung Företagsamhet varje dag, säger hon.

Har du något tips till unga företagare?

– Det bästa man kan göra när man startar företag är att kroka arm med någon som har gjort samma resa tidigare. Jag har svårt att se att något företag skulle svara nej till ett ungt företag som behöver hjälp, säger Sofie Skaränger.