"En av bilarna var min pappas"

Fyra bilar totalförstördes och ytterligare tre skadades i en misstänkt anlagd brand i Gränby. Fredagens bilbränder oroar boende.

Tidigt på fredagsmorgonen brann flera bilar i Gränby.

Tidigt på fredagsmorgonen brann flera bilar i Gränby.

Foto: Lise Kalén

Uppsala kommun2019-09-13 10:50

Det var natten mot fredagen som bilarna totalförstördes och skadades. 

Tidningen är på plats vid de utbrända bilarna på fredagsmorgonen. Två 13-åriga tjejer går runt bilarna och spanar. De stannar på parkeringen en stund. 

– En av bilarna är min pappas bil. Han åkte till jobbet tidigt i morse. Han ringde för en stund sen och bad mig att gå ner på parkeringen för att se om det var vår bil som brunnit. Det var det, säger flickan och tittar in i bilen. 

Vid klockan 04.33 larmades polisen till korsningen Albert Engströmsgatan och Bruno Liljeforsgatan i Gränby. Bara några dagar tidigare,  på tisdagsmorgonen, upptäckte polisens patrull att flera bilar var indränkta i bensin på samma gata, Albert Engströmsgatan, fast cirka 100 meter bort. 

Inga-Lill och Björn bor i närheten. De är oroade. 

– Vi har vår bil stående borta vid Lagerlöfsgatan. Där brann hela garagelängan ner i juli i år. Vi var bortresta så vår bil klarade sig. Men nu det här, vågar man ens parkera här längre? 

Fawzia Jaber har familjens bil parkerad ett tiotal meter från de brända bilarna. Hennes bil är oskadd men hon fick en chock när hon kom ner för att använda bilen på morgonen. 

– Det är inte bra, jag blir så ledsen och uppgiven, säger hon.

Anette Borell jobbar på Parkens förskola som ligger ett stenkast från parkeringen. 

– Det är hemskt när det händer så nära. Vi kollegor pratar mycket om det som sker här i området. Numera öppnar och stänger vi aldrig förskolan själva utan är alltid två personer. 

Fyra bilar totalförstördes och ytterligare tre skadades.
Fyra bilar totalförstördes och ytterligare tre skadades.
Karta: Albert Engströmsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!