Klubbägaren om knivskärningen på dansgolvet

Varken personal eller gäster märkte när 25-åringen knivskars inne på Birger Jarl. Klubbens ägare är förvånade över dådet.

Knivskärningen inträffade mitt på dansgolvet på Birgerl Jarl. "Det är ju tack och lov väldigt ovanligt att nåt sånt här händer på en nattklubb", säger Johan Lindh, en av klubbens delägare.

Knivskärningen inträffade mitt på dansgolvet på Birgerl Jarl. "Det är ju tack och lov väldigt ovanligt att nåt sånt här händer på en nattklubb", säger Johan Lindh, en av klubbens delägare.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/Nina Leijonhufvud (Arkiv)

Uppsala kommun2019-11-24 13:27

Det var strax efter klockan 2 natten mot söndag som en 25-årig man knivskars mitt på dansgolvet inne på nattklubben Birger Jarl i Uppsala. 

–  Han som blev knivhuggen tog kontakt med vakter och fick vård hos oss i väntan på ambulansen. Han var lugn och sansad, säger Johan Lindh, delägare i Birger Jarl. 

Allt ska enligt Johan Lindh ha gått väldigt fort, och varken personal eller gäster inne på klubben märkte vad som hände. 

– På en nattklubb klockan två är det ju hög stämning på dansgolven med blinkande lampor och hög musik. 

Johan Lindh var själv inte på klubben, men kallades dit och anlände vid halvtretiden. Dansgolvet där knivskärningen inträffade hade då stängts av, men övriga klubben höll öppet som vanligt till klockan tre. 

– Vi är förvånade över det som hänt. Det är ju tack och lov väldigt ovanligt att nåt sånt här händer på en nattklubb. Och i övrigt var det en lugn kväll.

Gör händelsen att ni ser över säkerhetsrutinerna?

– Nej, vi har det antal ordningsvakter vi behöver för vårt tillstånd och tycker att vi har bra rutiner. Sedan kommer man ju aldrig att kunna stoppa allt. Vi har inga planer på att börja visitera folk som vill in.

Flera polispatruller larmades till platsen och polisen har under natten hållit förhör och säkrat spår. Brottet rubriceras som försök till mord. Vid 13-tiden på söndagsförmiddagen hade ingen ännu gripits.

25-åringen ska inte ha livshotande skador.

Karta: Nedre Slottsgatan 3
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!