Mer pengar till behövande elever

Kommunens satsning på barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning välkomnas av intresseorganisationen Attention i Uppsala.

Helena Hedman Skoglund (L) är ordförande i utbildningsnämnden.

Helena Hedman Skoglund (L) är ordförande i utbildningsnämnden.

Foto: Madeleine Andersson

Uppsala kommun2019-09-30 13:01

Totalt avsätter utbildningsnämnden 7,5 miljoner kronor för att förstärka de kommunala och fristående skolornas arbete med barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Vi behöver bli bättre på att möta upp behov hos elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Med denna satsning vill vi stärka skolors möjligheter att göra insatser som gör skillnad för dessa elever, säger Helena Hedman Skoglund (L), utbildningsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Pengarna kommer användas till kompetensutveckling för elevassistenter och att anställa specialpedagoger på skolor med särskilt stora behov av stöd. En del av pengarna går till inköp av material som kan öka tillgängligheten i lärmiljön och kunskapen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Intresseorganisationen Attention i Uppsala, som arbetar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, ser positivt på kommunens satsning.

– De barn som det handlar om har det jättetufft i skolan. Så det är väldigt bra att utbildningsnämnden uppmärksammar att det är en grupp som behöver mer resurser, säger Elisabeth Axberg, sekreterare i styrelsen för Attention Uppsala.

Hon lyfter fram att just kompetensutveckling är en viktig fråga för de personer som arbetar med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Sedan hoppas vi såklart att man i framtiden följer upp den här satsningen och ser vilka effekter den faktiskt har för de berörda eleverna.

Utbildningsnämnden avsätter 7,5 miljoner kronor för att förstärka arbetet med barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Utbildningsnämnden avsätter 7,5 miljoner kronor för att förstärka arbetet med barn och elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Karta: Uppsala
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!