Tre omkom i frontalkrock på E4 i Uppsala

En olycka på E4 i södra Uppsala under natten mot söndagen har hittills krävt tre liv. Ytterligare två personer vårdas på sjukhus.

Två bilar har frontalkrockat på E4 i Uppsala.

Två bilar har frontalkrockat på E4 i Uppsala.

Foto: Utryckning Uppsala

Uppsala kommun2019-10-27 02:05

Två bilar frontalkrockade vid trafikplats Kumla på E4 söder om Uppsala strax innan klockan 02 under natten mot söndagen. En taxibil och en personbil ska ha varit inblandade. Ett omfattande räddningspådrag larmades ut och trafiken i södergående riktning stoppades.

På söndagsmorgonen meddelade polisen att en man och en kvinna omkommit i olyckan. Tre personer vårdas för allvarliga skador, för en av dem beskrevs skadorna som livshotande.

Polisen vet ännu inte vad som ligger bakom olyckan. En teknisk undersökning kommer att göras på de båda bilarna.
– Vi utreder fortfarande hur det har gått till. Det finns inga vittnen som har sett det här så vi får höra de inblandade. I nuläget går det dock inte att säga när det kan ske, sade Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens region Mitt, på söndagen.

Strax innan klockan 10 på söndagen hade de avlidnas, en man och en kvinna i 40-årsåldern, anhöriga underrättats av polisen. Mannen och kvinnan var i 40-årsåldern och färdades i samma bil. I bilen fanns också två andra män, en i 30-årsåldern och en i 25-årsåldern. I den andra bilen satt en man i 60-årsåldern. Vilken koppling de fyra personerna som satt i samma bil har till varandra vill polisen inte kommentera.
Enligt polisen rör det sig om en frontalkrock men de vill inte säga om den ena bilen var i fel körfält. 
–  Men eftersom det varit frontalkrock i en och samma körriktning så misstänker vi det, säger Tobias Ahlén.

Händelsen ska nu utredas av Uppsalapolisen och rubriceras som grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada.
– Men det finns ingen misstänkt. Det är en brottsrubricering vi har för att kunna utreda det här. Sedan kan ju rubriceringen komma att ändras under utredningens gång, säger Tobias Ahlén.

Efter olyckan fördes fyra av de fem inblandade personerna till Akademiska sjukhuset. En person hade då redan avlidit på olycksplatsen. Väl på sjukhuset avled en person av sina skador. 

På söndagsförmiddagen har en person livshotande skador och två personer har allvarliga, men inte livshotande skador. Någon ny kommuniké om tillståndet för de skadade hade vid 19.30-tiden på söndagen inte inkommit.

E 4 var helt stängd för trafik i södergående riktning under flera timmar i området runt olycksplatsen medan räddningsarbetet, bärgning och sanering pågick.

Uppdatering 28/10: På måndagsförmiddagen avled en av de personer som efter olyckan vårdades för sina skador på Akademiska sjukhuset. Enligt polisen ska personen ha färdats i personbilen.

Flera personer har allvarligt skadats i olyckan.
Flera personer har allvarligt skadats i olyckan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!