Tre tjejer uppges ha blivit drogade på BJ

Tre tjejer i 18-års åldern uppges ha blivit drogade på nattklubben Birger Jarl under natten till lördag. Polisen har inte inlett någon förundersökning.

Tre tjejer misstänks ha blivit drogade under natten.

Tre tjejer misstänks ha blivit drogade under natten.

Foto: UNT/Arkiv

Uppsala kommun2019-10-05 11:35

– Flickan hamnade på golvet och började skaka. Hennes ögon såg ut som om de skulle ploppa ut och hon kunde inte prata ordentligt, berättar en kvinna som önskar vara anonym. 

Enligt samma källa, vars dotter var på plats på Birger Jarl under kvällen, skjutsades flickorna till akuten av polis. 

– Min dotters kompis blev drogad. På akuten såg vi flera tjejer komma in, samtliga drogade och alla hade varit på Birger Jarl. Min dotter berättade att det var ett gäng som försökt bjuda flickorna på drinkar, men vi vet såklart inte vem som har drogat dem. 

Neddrogning rubriceras som misshandel enligt polisen. Enligt tidigare uppgifter från polisens presstalesman skulle tre anmälningar om misshandel på Birger Jarl ha inkommit under natten.

– Anmälan tas på allvar och sköts i vanlig ordning, sade Fabian Hamnqvist, presstalesperson vid Uppsalapolisen på förmiddagen.

När UNT kontaktar jourhavande förundersökningsledare Karin Bernström under lördagskvällen kan hon bara hitta en anmälan, gjord under dagen, där en person misstänks ha drogats. Ingen förundersökning är inledd.

– Det är en förundersökningsledare som fattat det beslutet. Det har bedömts att det misstänka brottet inte går att utreda, säger Karin Bernström.

Birger Jarls delägare känner inte till nattens händelser:

– Vi har policy mot det här och avvaktar tills vi vet vad som faktiskt har hänt. Mer kan jag inte kommentera, säger Johan Lindh, delägare i Birger Jarl. 

Karta: Birgerjarl
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!