Tusentals pendlare drabbades av tågstopp

En skadad kontaktledning vid Häggvik gjorde att tågtrafiken stod helt stilla under flera timmar på torsdagsmorgonen.

Omfattande tågförseningar under torsdagsmorgonen.

Omfattande tågförseningar under torsdagsmorgonen.

Foto: UNT/Arkiv

Uppsala kommun2019-10-03 07:31

Under torsdagsmorgonen rådde totalstopp i tågtrafiken förbi Häggvik, norr om Stockholm, och alla fyra spår var ur bruk. Anledning till stoppet var en skadad kontaktledning.

Flera resenärer drabbades under torsdagen av förseningarna. En person som tidningen pratade med hade tagit ett tåg innan klockan 07.00, men fått gå av vid Arlanda:

– Då sa de att det var ett signalfel. Men sedan fick vi information om att det var ett elfel i Häggvik och ingen prognos fanns. Till slut tog jag en taxi och blir väl två timmar sen till jobbet, sade personen vid klockan 09.00.

På UNT:s Facebooksida Pendlingskollen skrev flera läsare att de drabbats av tågstrulet. En person skrev bland annat att hon åkte med avgången 06.39 och blev cirka en och en halv timme försenad till jobbet.

Bland annat ställdes flera regionala tåg på sträckan Uppsala-Stockholm in. Arlanda Express avgångar ställdes också in och pendeltåg på sträckan Södertälje C - Uppsala påverkades. Vissa sträckor ersattes med buss. 

Vid klockan 09.35 hade tre av fyra spår börjat användas igen.

Enligt Trafikverkets presskommunikatör Beisi Sundin var det fortsatta förseningar på sträckan, även efter att de tre första spåren satts i bruk igen.
 – Stoppet varade under morgonen i flera timmar och då är det vanligt med följdförseningar. Vid 09.30 var det fortfarande uppemot 30-40 minuter förseningar, säger Beisi Sundin.

Strax innan klockan 13.00 var alla fyra spår i bruk och trafiken rullade på som vanligt igen.

Kraftiga förseningar mellan Stockholm och Uppsala.
Kraftiga förseningar mellan Stockholm och Uppsala.
Karta: Uppsala Central Station
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!