Priset delas ut till entreprenörer inom life science som bidragit till betydande framsteg och samtidigt varit en inspiration för andra i branschen.

Bakom utmärkelsen står Biotech Builders, en oberoende nätverksorganisation för entreprenörer och anställda inom life science-industrin.

I motiveringen till priset står att Lena Söderström, med många års erfarenhet inom life science och som vd för Senzime har tagit ett nybildat företag inom ett extremt viktigt område till en punkt där företaget nu har påbörjat ett internationellt genombrott.

”Vad Lena Söderström har åstadkommit är bortom att bara leda ett företag. Hon har lett ett företag inom ett fält som har potential att verkligen förbättra patientsäkerheten och sänka behandlingskostnader globalt”, står det bland annat i motiveringen.

Som UNT tidigare rapporterat så invigde Senzime förra året sina nya lokaler i Ultuna. Deras största produkt är TetraGraph, en monitor som tillsammans med elektroner som fästs vid patientens underarm kan berätta när en patient kan väckas på ett säkert sätt efter operation.

– Att bli utsedd till årets Biotech Builder är hedrande och en utmärkelse som givetvis berör alla som under flera år arbetat strategiskt med att ta Senzime från ett utvecklingsbolag till ett kommersiellt bolag med i dagsläget närvaro på cirka 15 marknader, säger Lena Söderström, i ett pressmeddelande.