Under onsdagsmorgonen står knappt 1500 hushåll i Uppsala län fortfarande utan el efter stormen Alfrida, främst i Östhammar och Tierp . Men Vattenfall, som genomför flera reparationsarbeten på elnätet i de båda kommunerna berättade under tisdagen att det tunga snöfallet inte påverkat arbetena.

– Det är tung blötsnö som har fallit i de här områdena och det påverkar vårt arbete. Samtidigt har de här delarna även påverkats av stormen Alfrida så vi är extra sårbara där just nu. Det är extra problematisk terräng som vi har behövt arbeta i, säger Markus Friberg, presschef på Vattenfall.

Åtgärdstiderna på de 89 strömavbrotten i de nordostliga delar av Uppsala län förhåller sig till de tidigare prognoserna. Enligt dessa ska strömmen vara tillbaka torsdagen den 10 januari.

Tisdagens snöfall orsakade en rad problem runtom i Uppsala län. Trafiken påverkades av nedfallna träd. Även flera olyckor inträffade: Under dagen körde flera bilar ner i diket eller in i mitträcken utan allvarligare personskador. Vid 16-tiden blev en kvinna påkörd vid ett övergångsställe vid Fyristorg i Uppsala.

När mörkret föll krockade två personbilar i Björklinge och en personbil krockade med en lastbil i Vittinge, båda olyckorna utan allvarligare skador.

På E4:an körde en sjukvårdstransport in i mitträcket. Polis och räddningstjänst larmades till platsen och kunde bekräfta att den personen som befann sig i bilen hade ådragit sig lättare skador.

LÄS MER: De är fortfarande utan ström

Följ situationen på Vattenfalls hemsida.

Även UL har haft problem under tisdagen. Flera turer har ställts in och bussar har varit försenade i upp till 30 minuter. Under kvällen uppgav bussbolaget dock att trafiken började återgå till det normala.

LÄS MER:Direktrapport om väderläget

På Arlanda har flygen haft problem att lyfta. Det ledde till flera inställda flyg och förseningar på mellan 15-50 minuter under tisdagskvällen.

Enligt SMHI blev dock snöfallet lättare än befarat.

– Rent vädermässigt blev det bättre än befarat. Det har kommit mindre snö än vi först trodde. Snöfallet kommer att avta under natten men vinden kommer fortfarande att ligga på, säger Jesper Blomster, meterolog på SMHI.

Under tisdagskvällen lyfte SMHI bort klass 1-varningen över Uppsala län, förutom vid Upplandskusten där varningen fortfarande gäller.

Under natten mot onsdagen kommer temperaturerna att sjunka, men enligt SMHI finns det i nuläget inget som talar för att man måste varna för halka under onsdagen.

– Den moddiga och tunga snön är mest bekymmersam på vägarna. Men när det fryser på har man fortfarande ett visst grepp. Samtidigt ska man alltid tänka på att köra försiktigt. Under onsdagen väntas uppehållsväder men nordvinden ligger kvar, säger Jesper Blomster.

LÄS MER:Tak rasade vid ny förskola