Efter den senaste veckans turbulens arrangeras under torsdagen flera pridearrangemang i Uppsala. Först ut var  "Prideparad för alla", arrangerat av Folkpartiet och Liberala ungdomsförbundet.
- Manifestationen är till för alla. Den är inte partipolitisk, även om vi är ett politiskt parti som arrangerar den. Och det är tråkigt om det ska bli en politisk konflikt om ett arrangemang som detta, sade Anders Aronsson, ordförande för Folkpartiet i Uppsala strax innan han höll ett kort välkomsttal.
- Jag hälsar alla hjärtligt välkomna oavsett politisk tillhörighet, sa Anders Aronsson innan han lämnade över mikrofonen till jämställdhetsminister Nyamko Sabuni.

- Tolerans handlar inte om grupper, det har ursprung i den enskilda människan. Det handlar inte om klasstillhörighet, kön eller sexuell läggning. Det handlar om individen. Pride är politiskt, och den här manifestationen är till för alla som står bakom de liberala idealen, sa Nyamko Sabuni.

När hon hade talat klart formades paraden som tågade från Stora torget till Vaksala torg. Några bar med sig regnbågsfärgade prideflaggor, andra hade plakat med texter som "HBTQ är inte homogent!"

Vid Vaksala torg var det dags för fler tal. Bland annat av Cecilia Wikström som sitter i utskottet för mänskliga fri- och rättigheter.
- Kärleken finns, kärleken är det största vi har. Det är därför vi har den här manifestationen, sa hon.

Enligt polisen hade150 personer samlats till evenemanget.

Senare under torsdagen inleds Uppsala pride. Dessutom ordnar RFSL en manifestation med talare från flera av de politiska partierna, bland annat Feministiskt initiativ, Kristdemokraterna och Folkpartiet.

Mer rapportering följer under eftermiddagen.