Kammaråklagare Thomas Bälter Nordenman uppgav på en presskonferens under onsdagen att 32-åringen filmat minst 23 män när de haft sex med kvinnorna. Kvinnorna ska ha varit omedvetna om att de filmats under sexakten.
32-åringen anklagas för att ha tagit betalt i sex och pengar från kvinnorna. Mannen medger att han fått sex i utbyte mot att ha lånat ut sin lägenhet men nekar till ersättning i pengar. Han har även hjälpt kvinnorna att lägga upp annonser på nätet för att ragga kunder.

Sexhandeln ska inte ha skett under tvång utan drivkraften har främst varit pengar.
För några månader sedan intervjuade UNT en 20-årig kvinna som sålt sex i lägenheten. Hon betonade att hon inte ville betraktas som ett offer utan att hon sålt sex av fri vilja.
– Jag får en kick av det, sa hon till UNT.
I en personutredning står att kvinnan lever under ordnade sociala förhållanden och hon beskriver där sig själv som ”mycket äventyrslysten och impulsstyrd”.
I våras talade UNT även med den åtalade 32-årige mannen, en högskoleutbildad företagare med höga taxerade inkomster. Han hävdade då att han bara lånat ut sin lägenhet några få gånger till nära vänner. Mannen sa att han varken förmedlat sexuella tjänster eller tjänat pengar på sexhandeln. 

Polisen har kunnat identifiera tre män som köpt sex. De har dömts till böter.
Enligt åklagaren är målet unikt för Uppsalas del.
– Så vitt jag känner till har det åtminstone sedan år 2000 inte varit någon fällande dom för koppleri i Uppsala, säger Thomas Bälter Nordenman.