De tre männen, två i 50-årsåldern och en i 30-årsåldern, misstänks för en rad grova ekonomiska brott, däribland grov oredlighet mot borgenärer och ett flertal fall av grovt bokföringsbrott. Häktningsförhandlingarna inleddes i Uppsala tingsrätt på fredagsmorgonen. Åklagaren vill se dem häktade på sannolika skäl, som är den starkare misstankegraden.

En av de misstänkta jobbar som advokat, och ska ha haft kopplingar till ägarstrukturer i bolaget.

Det var i augusti 2017 som härvan började nystas upp. Polisen slog då till mot flera adresser knutna till det Uppsalabaserade inlåningsföretaget 24Money sedan Ekobrottsmyndigheten inlett en utredning om bokföringsbrott. Privatpersoner hade lånat ut pengar till företaget mot löfte om hög avkastning, men uppgifter kom om att pengarna förskingrats. Eftersom företaget inte kunde visa att de hade tillgångar avregistrerades det i september 2017 av Finansinspektionen, en ytterst ovanlig åtgärd.

Ett stort antal kunder har sedan dess polisanmält 24Money för bedrägeri. Det har florerat uppgifter om att ett tusental personer satsat totalt omkring 40 miljoner kronor i företaget, men de uppgifterna är inte bekräftade.

Flera myndigheter är inblandade i turerna kring 24Money, däribland Kronofogden och Finansinspektionen.