Hagundagården strax utanför Uppsala har länge välkomnat människor till ett boende nära naturen. Prick på dagen 50 år efter öppning valde ett 80-tal personer - boende, anhöriga och personal - att uppmärksamma jubileet.

Lars-Åke Karlsson, som bor här, sammanfattar eftermiddagen som en trevlig tillställning.

– Jag trivs väldigt bra här och det känns kul att vi kan fira tillsammans allihopa.,

Artikelbild

| Lars-Åke Karlsson har bott på Hagundagården i Vänge i drygt 1,5 år och trvis mycket bra.

50-årsfirandet hölls i det stora allrummet som byggdes för 25 år sedan. Det är själva hjärtat i den sociala samhörigheten som präglar boendet.

– Det finns alltid så mycket aktiviteter här och många att umgås med, säger Lars-Åke Larsson.

Christina Hedblom Eklund är verksamhetschef och under många år har hon jobbat på olika äldreboenden. Hon säger att det finns en speciell energi på Hagundagården.

– Jag har aldrig varit på ett sånt här fantastiskt ställe där det finns så många olika aktiviteter, säger hon och räknar upp bingo, hår- och nagelvård, danser och långa skogspromenader som exempel.

Artikelbild

| En festkommité sattes ihop och de boende var överrens om att prinsesstårta var ett måste för att uppmärksamma 50-årsfirandet.

Och festerna avlöser varandra - midsommar och jul uppmärksammas alltid. Nu fick man alltså ett extra firande där Niclas Dahl uppträdde och bjöd på en bred repertoar av Evert Taube, Van Morrison och Ulf Lundell.

– Han har varit här förr och det är speciellt att han med omsorg väljer ut låtar som alla kan, säger Christina Hedblom Eklund och konstaterar att det inte var brist på allsång.