Det beror på, som vi tidigare rapporterat, att ett nytt cykelparkeringshus ska byggas där den nuvarande parkeringen finns, vid spåren på Resecentrums sydvästra sida.

Karin Grönvall tar ofta cykeln till stationen när hon ska till jobbet.

– När jag kom med cykeln imorse fick jag knappt plats. Jag ställer ofta cykeln vid kafferosteriet, men där finns det bara några få små platser.

Artikelbild

| Från och med en andra juli stänger Uppsala kommun av parkeringen.

Enligt Mats Norrbom, stadsbyggnadsdirektör på Uppsala kommun, är man på kommunen varse om att det kommer att bli problematiskt med färre parkeringsmöjligheter.

– Vi är fullt medvetna om det. Samtidigt kommer vi att bygga ett cykelparkeringshus som kommer att öka kapaciteten.

LÄS MER: Cykelparkering har stängts av

Robin Ekman är en annan cyklist som brukar ta cykeln till stationen.

Artikelbild

| Enligt Robin Ekman är det redan nu svårt att hitta en plats för sin cykel i stan.

– Det blir svårt att hitta platser när de stänger av här. Jag kollade inne i stan förut och det var helt fullt överallt, säger Robin Ekman.

Så var ska Uppsalaborna parkera cyklarna medan det är avstängt? Gustav Törnquist är bygg- och fastighetschef på Uppsala Parkerings AB.

– Vi har under våren jobbat med förstärkningen av den cykelparkering som finns norröver mellan stationshuset och stadshuset. Där har vi dubblerat antalet cykelplatser. Sedan finns det platser vid Fjalars gränd mot kafferosteriet och även en del platser vid andra sidan spårområdet upp mot Katalin.

Enligt Gustav Törnquist kommer det att vara avstängt på området i cirka tolv månader. Kommunen ska gå ut med information på plats var man kan parkera cykeln.

– Under en tid blir det nog lite förvirring men jag har tilltro till cyklisterna och att de kommer att lära sig var de kan ställa cykeln.